René

Welschen

Rond zijn 5e levensjaar beklom René voor het eerst de drumkruk van zijn vaders drumstel op zolder. De eerste ritmes leerde hij dan ook van hem en toen de interesse bleef begon hij vanaf zijn 9e drumlessen te volgen bij Toon Oomen op muziekschool H19 te Oosterhout, en speelde hij bij het huisorkest en de big band van de school.

 

Zijn eerste echte podiumervaring  deed hij tijdens zijn middelbareschooltijd op in de populaire rockband Grunk maar zijn spel en muzieksmaak kwam pas echt tot uiting in de daarna volgende eigen werk  pop/soul/funk formatie Gravy waar hij 8 jaar in zou spelen.  In deze periode ontwikkelde zich ook een brede interesse en kennis in de werkzaamheden op en rond het podium en werkte hij als licht- en geluidstechnicus bij onder andere jongerencentrum/poppodium De Toonzaal.

 

In de navolgende jaren ontpopte hij zich  als een manusje van alles op het gebied van licht, geluid, muziek, compositie  en productie en om deze verschillende disciplines te combineren richtte hij in 2010 zijn bedrijf Stageperformer op.

Momenteel  bezit hij zijn eigen thuisstudio, is als technicus werkzaam op verscheidene grote en kleinere festivals, speelde bij onder andere Eva Auad en Enlery Mayfield en produceerde en speelt hij samen met gitarist Gersom Raams de muziek voor dansvoorstelling Fragment.